ILLÉS BORÁSZAT

Badacsonyi Cabernet Franc 2021

Évjárat

2021

Szín

Vörös

Típus

Bor

Szőlőfajta

Cabernet franc

Szárazság

Száraz

Ország

Magyarország

Borvidék

Badacsony

Alkoholtartalom

13 % Vol.

Kiszerelés

0,75 L

Maradék cukor

0,8 g/L

Ez a bor a Cabernet Franc szőlőfajta gyümölcsös arcának a megtestesítője. Nyilván ehhez maximálisan hozzájárul a hűvösebb badacsonyi mikroklíma, de a feldogozás módja és az érlelés is. Minden rezdülésében a gyümölcsökről szól. Piros és kék bogyók, bársonyos, besimult tanninok, lendületesség és nagyon hosszú lecsengés jellemzi. Értékes, tetszetős, fineszes, terroir jelleget is mutató bor.

7 500 Ft (19,14 €)

Egységár: 10 000 Ft/L

Nem rendelhető
Szállítási idő:
3-5 nap

Belföldön Ingyenes szállítás 24 000 Ft felett

Ingyenes szállítás 90 000 Ft felett külföldön

Biztonságos fizetés

Ez a bor a Cabernet Franc szőlőfajta gyümölcsös arcának a megtestesítője. Nyilván ehhez maximálisan hozzájárul a hűvösebb badacsonyi mikroklíma, de a feldogozás módja és az érlelés is. Minden rezdülésében a gyümölcsökről szól. Piros és kék bogyók, bársonyos, besimult tanninok, lendületesség és nagyon hosszú lecsengés jellemzi. Értékes, tetszetős, fineszes, terroir jelleget is mutató bor.

Az évjáratról

A 2021-es év borászati szempontból igazi kihívásokkal teli időszaknak bizonyult. A pincészetek számára ez az év rendkívülien változó időjárási körülményekkel kezdődött, amelyek jelentős befolyással voltak a szőlőtermesztésre. A csapadék mennyisége elmaradt az átlagostól, különösen a kritikus virágzási időszakban. A napsütéses órák számának növekedése kedvezőbb körülményeket teremtett a szőlők éréséhez, amely lehetővé tette, hogy a borászatok kiváló minőségű borokat produkáljanak. Összeségében a 2021-es évjárat egy átlagon felülinek bizonyult.

Cabernet franc

Fontos és régi bordeaux-i fajta. Általában halványabb, könnyebb, lágyabb és illatosabb bort ad, mint a cabernet sauvignon, hajlamos a zöldes, vegetális tónusokra is. Újabb kutatások szerint baszk eredetű, egyébként a cabernet sauvignon őse (egyik „szülője”, a sauvignon blanc mellett). Mo.-on 1300 ha terem belőle.